Tracks 2012

Bruguera – Saltor – Sant Amand – Coll de Jou – Bruguera

La Serra de Sant Amand és una serra situada al municipi d’Ogassa a la comarca del Ripollès, amb una elevació màxima de 1.851,4 metres…Sant Amand. És una muntanya de característiques ben diferents, a les del Taga i Serra Cavallera, (no més prats). És com una fantàstica columna de pedra suspesa entre l’obaga atapeïda de vegetació i la blavor del cel. La varietat del mantell forestal és notable, amb rouredes, fagedes i pinedes de pi roig i negre, quasi sempre en companyia de l’omnipresent boix, que conformen un paisatge a voltes idíl·lic, a voltes salvatge. També trobem petites incrustacions de prats de pastura i fonts, en altres anys, abundoses i fresques.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

De Collbató a les ermites de Montserrat per el camí de les Feixades

S’ha de dir, que per la orografia del terreny de la muntanya de Montserrat, es perd molt sovint la senyal del GPS amb els satèl•lits i això queda reflectit al track fen coses rares. Espero que amb les indicacions i el track, podreu seguir sense cap mena de problema aquesta interesant ruta, feta el dissabte 10 de Març de 2012 amb un temps total de 6.20 hores.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Riells del Fai – Puig Gracios – grau Mercader – el Clascar – Sant Pere de Bertí – Sant Miquel del Fai

Interesant ruta que recorre el sector més ponentí dels Cingles de Bertí, a cavall entre el Montseny i el massís de Sant Llorenç del Munt. Partint de Riells del Fai, pujem a tocar el Turó de les Onze Hores, (El Turó de les Onze Hores, també conegut amb el nom del Castell d’en Bes, de 667 metres d’alçada, és una punta dels Cingles de Bertí que, des de Riells del Fai, és un pic ben diferenciat que domina el poble. Se li deu aquest nom a que la gent del camp es regia pel sol per conèixer quina hora era. A Riells, quan el sol tocava aquest turó, significava que eren les 11 del matí, l’hora de la beguda), així, dons, pugem per la serra de can Tabola i les Costes d’en Quintana. Resseguin els cingles de Bertí, passem per el Collet de Can Tripeta i des de el coll ens arribem al santuari de Puig -Graciós, visitant també, al costat, la torre de Telègraf òptic, una torre de senyals, de planta quadrada i construïda amb pedra l’any 1845, i una petita capelleta situada gairebé a sota d’aquesta torre, on marca la tradició que va ser trobada la imatge mariana per un pastor i un bou, com reflex-en els Goigs. La imatge que es venera, i que es troba al cambril, data de principis del segle XV i és d’estil gòtic. Representa a Maria, dreta, alletant l’Infant, que el porta al braç dret, mentre que amb la mà esquerra li aguanta els peus, tot amb traces molt suaus i elegants. És daurada i policromada, i mesura 69 centímetres d’alçada.

Visita la realització d’aquesta ruta

 

 

Puig Neulós des de Laroque des Albères (Rosselló-França)

Pujada al Puig Neulós, pic mes alt del massís de l’Albera, frontera entre Espanya i França, amb excel•lents vistes del Rosselló i el mar, els Pirineus al oest i l’Empordà al sud. També visitarem el Pou de Glaç en molt bon estat que hi ha als volta’ns del cim, passarem per el coll de l’Ullat amb un bosc de pins amb una altura impressionant i caminarem per boscos d’alzines, castanyers i les espectaculars fagedes. Sortida feta el dissabte 14 de Gener de 2012 amb un temps amb les parades habituals de 6,10 hores (tres hores de pujada i 2,15 hores de baixada efectives).
Laroca d’Albera (Laroque-des-Albères), des de El Boulou, agafem la carretera D618 a Argelès, quan trobem el cartell de Laroque, deixem la carretera principal, a l’entrada del poble des del costat de Le Boulou, abans de travessar el riu, agafem el carrer (Rue de Roca Vella) la dreta, seguim recta, sempre deixant el riu a la nostra esquerra, arribem a les ruïnes de Sant Fructuós de Roca Vella, on uns metres abans podem deixar el cotxe.
Seguim la pista, desprès de l’ermita un corriol molt fressat baixa cap al riu, en poc metres el travessem, el camí comença a pujar, no descansarem fins el cim.

Visita la realització d’aquesta ruta