CAMÍ DE RONDA… LLANÇÀ – PORT DE LA SELVA – LLANÇÀ

CAMÍ DE RONDA… LLANÇÀ – PORT DE LA SELVA – LLANÇÀ: 07/05/2017

Descripció de la ruta:

Avui hem sortit amb els caminants dels diumenges i els cosins de La Escala a més dels nostres inseparables companys de quatre potes.

Hem anat fins a Llançà per fer la ruta del camí de ronda fins el Port de la Selva.

Els camins de ronda deuen el seu nom a les rondes o guàrdies que han fet, tradicionalment, les patrulles, resseguint la línia de la costa, per a vigilar el contraban i el trànsit d’embarcacions (anteriorment, havien sigut camins de pescadors, usats per anar a pescar o en cas de naufragi, poder accedir al punt en qüestió). Els Camins de Ronda són una magnifica via per descobrir i gaudir d’aquests paisatges tan diferents i, sovint, tan meravellosos.

Som a Llançà i ens acostem amb els cotxes fins del port esportiu, al racó del port, amb un ampli aparcament…encara no és temporada d’estiu i podem aparcar sense problemes i gratis!! El camí de ronda comença aquí mateix, a peus d’unes escales i amb un pòster informatiu del GR 92 i Tram… platja de la Gola- Platja del Cau del Llop.

Passem al costat de la Gola, una petita platja de còdols entre el Castellar i la costa i ens enfilem, per escales, en una ràpida pujada. (Unes de les característiques dels camins de ronda son els canvis constants de alçada, el que ens permet gaudir del paisatge tant a ran d’aigua com en perspectiva).

Arribem a la zona de les Carboneres, amb la platja que li dona nom…platja de còdols i sorra entre roques. Aquí al segle XVIII hi havia hagut una explotació minera de carbó, que li va acabar donant el nom.

Continuem per les Carboneres, entre petites cales com la platja de l’Embarril i la del Morer, amb la punta de la Farella entre mig.

Seguim trescant per un camí força planer i molt ben condicionat, arribem a la Farella, encara avui, flanquejada per una gran pineda. La platja és de sorra i queda a recer de tramuntana, tot plegat fa que sigui molt concorreguda al estiu. (El topònim de La Farella ve derivat de farell, lloc on començava la pesca a l’encesa, modalitat pròpia d’aquestes costes mitjançant la que s’atreia el peix amb una llum cap a la costa, on era encerclat amb xarxes).

A continuació passem per la platja de les Tonyines, una platja de petits còdols. (Davant d’aquesta platja cada primavera s’hi pescava la tonyina en el seu periple migratori des de l’Atlàntic tot resseguint la costa mediterrània).

Al final de la platja el camí de ronda s’enfila per unes escales fins els carrers de la urbanització del Serradell que ens portaran cap a la següent cala, la del Cau del Llop, després de tornar a agafar unes altres escales per desembocar a ran de mar…hem de travessar tota la platja del Cau del Llop que és de sorra fosca. (El topònim ve derivat de la presència a l’indret d’un llop. Diu la llegenda que en aquesta platja hi havia viscut un tal Pairet en companyia d’un llop).

A partir d’aquí la costa és força escarpada i el camí de ronda, urbanitzat de no fa massa, la va seguint a una certa alçada.

Seguint el camí, un tram del qual encara no està urbanitzat, arribem al rec Cloells que podem travessar per un pont de fusta que facilita el camí. El rec acaba a la platja d’en Robert.

El següent promontori és el Cap de Bol, una punta de roques amb una sèrie de illots al seu voltant. A peu de camí, s’hi ha construït un mirador alçat per a contemplar-hi còmodament la bellesa de l’entorn.

Deixem l’impressionant indret del Cap de Bol i de seguida passem per la platja de Vaquers.

El camí va guanyant alçada gràcies a un tram de plataforma volada de fusta, que fa molt interesant aquest indret. Arribem a la planassa de s’Arenella on hi ha el far que porta el mateix nom. Aquí, durant la guerra, s’hi havien instal·lat bateries defensives, les restes de les quals, encara se’n poden observar.

Des d’aquest punt anem seguint el camí vorejant la gran badia del Port de la Selva, arribem a la platja de la Vall. Aquesta és una platja caracteritzada pels grans còdols i el càmping que hi ha al rerefons, i unes impressionants vistes de Sant Pere de Rodes i el Castell de Sant Salvador al seu darrera i a dalt la Serra de Rodes.

Continuem pel camí urbanitzat on podem veure les llums de disseny que engalanen aquest camí. A la zona del Mirador, la vista del Port de la Selva és esplèndida.

Continuem camí i passem per un altra platja, la de l’Erora i la Punta de l’Erola avants d’acostar-nos a la platja de la Ribera…hem arribat a El Port de la Selva.

Ens apropem a la zona del port per fer una cerveseta fresca i tot seguit emprendre camí de tornada fins a Llançà.

Arribats a la fi, ens encaminem fins el restaurant la Balleta a la sortida de Llançà km.22 de la N-260 per dinar i donar per acabada aquesta interesant sortida.

Salut i bones caminades!!

Desnivell acumulat:  243 metres
Alçada mínima – màxima: 0 metres – 58 metres
Distància aproximada: 17,61 km.
Ruta circular: no
Temps de ruta total: 5 hores 52 minuts
Zona de ruta: Alt Empordà
Data de la sortida: 07/Maig/2017

 

Galeria d’imatges


Anar a les fotos

Localització

 

Track

Tagged: , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *