JUIÀ – FORNS RAJOLER I DE CALÇ DE CELRÀ – CASTELL DE PALAGRET – SANT JOAN DE L’ERM

JUIÀ – FORNS RAJOLER I DE CALÇ DE CELRÀ – CASTELL DE PALAGRET – SANT JOAN DE L’ERM: 14/05/2017

Descripció de la ruta:

Ruta feta amb el caminants dels diumenge i els inseparables companys de “quatre potes”.

Avui ens hem desplaçat fins a Juià per fer una ruta ben distreta i amb un munt de punts d’interès.

Hem deixat els cotxes a l’aparcament municipal de Juià i hem seguit el carrer que passa al costat del restaurant Juià (on després de caminar esmorzarem), deixem el carrer e Iglesia de Sant Pere a l’esquerra i seguim carretera amunt (dreta) per passar davant el impressionant mas Suardell, una magnífica masia fortificada de grans dimensions que, per les seves característiques ha de enfonsar els seus orígens més enllà del segle XIV. Probablement, la masia i la seva fortificació deuria de resultar de la importància estratègica del castell de Juià que va estar habitat, al menys, fins el segle XV, ja que se sap que a principis d’aquest segle es parla d’Alamanda de Juià i del seu fill, menor d’edat. També sabem que fins i tot el segle XVII, Juià encara era una població de jurisdicció reial.

Llegeix més

CAMÍ DE RONDA… LLANÇÀ – PORT DE LA SELVA – LLANÇÀ

CAMÍ DE RONDA… LLANÇÀ – PORT DE LA SELVA – LLANÇÀ: 07/05/2017

Descripció de la ruta:

Avui hem sortit amb els caminants dels diumenges i els cosins de La Escala a més dels nostres inseparables companys de quatre potes.

Hem anat fins a Llançà per fer la ruta del camí de ronda fins el Port de la Selva.

Els camins de ronda deuen el seu nom a les rondes o guàrdies que han fet, tradicionalment, les patrulles, resseguint la línia de la costa, per a vigilar el contraban i el trànsit d’embarcacions (anteriorment, havien sigut camins de pescadors, usats per anar a pescar o en cas de naufragi, poder accedir al punt en qüestió). Els Camins de Ronda són una magnifica via per descobrir i gaudir d’aquests paisatges tan diferents i, sovint, tan meravellosos.

Llegeix més

PALS – BASSA DE LES CLOSES – BOUES – PANTALEU – SANT FELIU DE BOADA

PALS – BASSA DE LES CLOSES – BOUES – PANTALEU – SANT FELIU DE BOADA: 30/04/2017

Descripció de la ruta:

Ruta feta amb el caminants dels diumenge i els inseparables companys de “quatre potes”.

Seguint el tarannà de les últimes sortides del diumenge pels voltants de La Bisbal, avui tocava la zona de Pals…

Hem deixat el cotxes al aparcament que es troba als peus del Pedró i davant del restaurant La Vila, on esmorzarem després de la caminada.

Llegeix més

UN TOMB PER SANTA FE DEL MONTSENY

SANTA FE DEL MONTSENY – PANTÀ DE SANTA FE – L’EMPEDRAT, TURÒ I ESQUEI DE MOROU – EL CONVENT DEL PLA DE L’ESPINAL – FONT DE PASSAVETS: 22/04/2017

Descripció de la ruta:

Aquesta ruta té dos parts ven diferenciades: Sortint i arribant a Santa Fe de Montseny, la primera part es molt concorreguda i una de les clàssiques d’aquesta zona: passant per la riera de Santa Fe fins el pantà de Santa Fe, (La paret del pantà es va construir entre 1920 i 1935, amb una alçada de 19 metres i una base de 14 metres, per contenir uns 900.000 m d’aigua.. La casa que hi ha al costat del pantà, la Fabriqueta, era l’antiga centraleta que produïa electricitat per a l’hostal de Santa Fe).

Llegeix més

RUTA DELS ARBRES MONUMENTALS DE BORDILS

RUTA DELS ARBRES MONUMENTALS DE BORDILS: 16/04/2017

Descripció de la ruta:

Avui hem tornar a fer ruta amb els caminants dels diumenges i els inseparables companys de “quatre potes”.

Aquesta ruta l’he “copiat” dels companys d’alguna que altre trescada: capità haddock, Cuca de Llum, Montagut i Santi Gavarres… https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11059072.

Gràcies companys per ferma-la descobrir!!.

Llegeix més

UN TOMB PER L’EMPORDANET… ULLASTRET – SERRA DE DARÓ – LLABIÀ – L’ESTANY

UN TOMB PER L’EMPORDANET… ULLASTRET – SERRA DE DARÓ – LLABIÀ – L’ESTANY: 26/03/2017

Descripció de la ruta:

Avui hem tornar a fer ruta amb els caminants dels diumenges i els inseparables companys de “quatre potes”.

Si la setmana passada caminàvem per paratges que en Josep Pla anomenava “Terraprim de l’Empordà”, aquesta setmana toca fer-lo per l’Empordanet.

Llegeix més

COLOMERS – GAÜSES – ELS PINS – VILOPRIU

COLOMERS – GAÜSES – ELS PINS – VILOPRIU: 19/03/2017

Descripció de la ruta:

Ruta feta amb el caminants dels diumenge i els inseparables companys de “quatre potes”.

En Josep Pla va descriure els paisatges dels nostres voltants com a existencials, les tres zones que ell va delimitar en funció del paisatge eren: l’Alt Empordà, el Terraprim de l’Empordà i l’Empordanet.

Llegeix més

MADREMANYA – VILERS – BEVIÀ – LA VILOSA – EL PEDRÓ

MADREMANYA – VILERS – BEVIÀ – LA VILOSA – EL PEDRÓ: 12/03/2017

Descripció de la ruta:

Sortida amb els col·legues caminants dels diumenges i els inseparables companys “de quatre potes”

Comencem l’excursió a la població de Madremanya. Deixem els cotxes a l’Eixample una zona de nova urbanització i en fase de creixement situat a la part alta del poble. I concretament al C.I.R. (Centre Intergeneracional Rural)…un espai integral que aglutina tots els serveis: sala polivalent, consultori mèdic, servei municipal de bar, restaurant i botiga, i ubicat al costat del pavelló municipal d’esports.

Llegeix més

SANT SADURNI DE L’HEURA – MOLINS D’EN RIBES I FRIGOLA – DARÓ – FORN DE CALÇ D’EN PUIGMIQUEL

SANT SADURNI DE L’HEURA – MOLINS D’EN RIBES I FRIGOLA – DARÓ – FORN DE CALÇ D’EN PUIGMIQUEL: 11/03/2017

Descripció de la ruta:

Caminada matinal, amb els col·legues que dissabte rere dissabte i acompanyats dels nostres inseparables companys de quatre potes, sortim a fer un tom pels voltants de La Bisbal.

Sortint de Sant Sadurní de l’Heura, passem per la ma sobre pedra (megalítica?), que està molt a prop del Forn de calç d’en Puigmiquel i que visitarem a la tornada. Hem baixat i travessat el Daró, just al enclavament del molí d’en Ribes, tot i trobar-se en estat ruïnós encara conserva el rellotge de sol en la seva façana.

Llegeix més

SANT PAU DE SEGÚRIES-COLL PREGON – SANT SALVADOR DE BIANYA – VIA ROMANA DE CAPSACOSTA

SANT PAU DE SEGÚRIES-COLL PREGON – SANT SALVADOR DE BIANYA – VIA ROMANA DE CAPSACOSTA: 25/02/2017

Introducció:

La Via romana de Capsacosta és una autèntica obra d’enginyeria d’importància monumental i un testimoni excepcional d’un període històric de gran transcendència per al nostre país.

Creada en època de l’Imperi Romà, la Via romana de Capsacosta és ben fàcil de resseguir. En diversos trams presenta un excel·lent bon estat de conservació. Aquesta calçada era denominada Via Annia i era un ramal de la Via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de muntanya, i després de travessar la plana de Bianya s’enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d’Ares, per tornar a enllaçar després, ja dins la Gàl·lia, amb l’esmentada via principal.

L’únic tram de la via del Capsacosta que es conserva transcorre des de Sant Pau de Segúries (al Ripollès) fins al pas dels Traginers a la Vall de Bianya (a la Garrotxa) i té una longitud de 8 quilòmetres.

Llegeix més